Lär känna vår nya kollega, Gunnar Lundgren

Hej Gunnar! Berätta lite kort om dig själv.

Sett till boende och härkomst är jag väl så mycket Stockholmare som man egentligen kan bli. Fyra generationer tillbaka i tiden flyttade min farfars far till Stockholm från småländska Mönsterås och öppnade en liten tobaksaffär vid Stureplan. Sedan dess har familjen blivit kvar här.

Yrkesmässigt har det i stort sett alltid handlat om ekonomi. Jag har haft administrativa roller inom olika branscher och har jobbat som ekonomichef inom ett flertal verksamheter både som anställd, som egenföretagare och, nu under senare år, som konsult.

Hur uppkom kontakterna med Thermod?

Den första kopplingen uppstod genom en rekryteringsfirma. Jag har därefter haft ett antal möten både med Thermods ledning och med moderbolaget Lagercrantz.  

Vad var det som lockade med jobbet?

Flera saker. Det känns nytt och spännande att kliva in i en, för min del, ny bransch. Jag fick också ett väldigt bra intryck både ledningen och företaget i våra inledande samtal. Möjligheten att jobba och utbyta erfarenheter inom en större koncern som Lagercrantz känns också lockande.

Hur kommer dina arbetsdagar fortsättningsvis att se ut?

Jag tror att de kommer att rymma mycket! Som ekonomichef ligger det på mitt ansvar att få ekonomisystemets olika delar att fungera ihop och att bistå ledningen med input för både kortsiktiga och strategiska beslut. Jag kommer också vistas i fabriken för att lära känna den delen av verksamheten såväl som att bekanta mig med våra kunder.

I en liten organisation omfattar jobbet även att ta i mycket av det operativa. Jag tror inte att jag kommer att få det långtråkigt!

Vad ser du mest fram emot?

Just nu är det nog att få greppa tag om verkligheten och lära känna både kollegorna och verksamheten. Jag vill så fort som möjligt borra mig ner i kärnfrågorna för att kunna vara med och bidra till de offensiva mål som jag vet företaget har satt upp. Jag ser fram emot detta!

Publicerad 18 Jun 2024

Fler nyheter