Spine Center Göteborg

Nya dörrar till Spine Center Göteborg

Spine Center i Göteborg har nyligen genomfört ett årslångt projekt för att utöka och förnya sin operationsavdelning. Spine Center Göteborg är en högspecialiserad enhet som erbjuder ett professionellt och individuellt omhändertagande av patienter med besvär orsakade av sjukdomar i halsrygg, bröstrygg eller ländrygg. 

Uppdragsansvarig arkitekt Niklas Kruse och Spine Centers VD Åke Blixt kommenterar projektet. Niklas Kruse är specialist på design av vårdlokaler och har jobbat med flera liknande projekt.

Niklas Kruse, uppdragsansvarig arkitekt, Kruse Arkitektkontor

"Projektet har varit en logistisk utmaning. Avdelningens utrymmen skulle omplaneras för att göra plats för en tredje operationssal, med kompletterande rum för förberedelse och uppdukning. För att möta de höga hygienkraven behövde dessutom nya skjutdörrar installeras, som tar upp plats för att kunna öppnas. Med hjälp av duktiga byggare och samverkan med Thermod kunde dock installationen utföras på rätt sätt. Det gick på decimetern!  

Upptäckten av Thermods hermetiska dörrar gjordes via hemsidan. Vi drog nytta av dörritningarna och senare den personliga services från Thermods personal. Det vi ville åstadkomma var stilig, öppen miljö som samtidigt gav patienterna en känsla av avskildhet.

Tillsammans med Thermod kom vi fram till en lösning med skjutdörrar med aluminiumkarm och sparsamt frostade glas med insynsskydd i sänghöjd.

Vi känner oss helnöjda med resultatet men också med ekonomin kring byggnationen. De nya dörrarna ger en stilig och modern miljö. Det blev riktigt snyggt".

Spine Center Göteborg

Åke Blixt VD, Spine Center Göteborg

"Vid en operation finns en viss risk för infektion som vi måste förhålla oss till. Därför skall dörrar in till operationssalar hålla hög standard. Risken för infektion måste minimeras. Med automatiska skjutdörrar med fotöppnare kan man smidigt förflytta patienten in och ut ur operationssalen.

Vi är mycket nöjda med vår nya avdelning. De dörrar Thermod levererat har en funktionalitet som motsvarar våra krav och förväntningar.

Thermod har också varit behjälpliga och försett oss med ett serviceavtal för att säkerställa att allting även fortsättningsvis fungerar som det ska".

Vi på Thermod är glada över att ha del i att skapa en trygg och trivsam atmosfär för Sveriges hälsoarbetare och deras patienter. Vi hoppas att Spine Center Göteborg kommer ha glädje av samarbetet med oss under lång tid framöver.

Publicerad 22 Oct 2019

Fler nyheter