Intresserad av Thermods produkter till ditt projekt?

Ställa dina frågor via formuläret nedan. Vi kontaktar dig inom 24 timmar på vardagar via e-post eller telefon!

Dörrkarmar anpassade för ändamålet och miljön

Karmarna är en viktig del av dörrleveransen. Karmen ger dörren stabilitet och klär in dörröppningen på ett sätt som motsvarar användandets design- och funktionskrav. Thermod erbjuder karmar i flera utföranden och material.

Karmar av strängsprutad, naturanodiserad aluminium ger en vrid- och stöttålig konstruktion som även kan erbjudas i ett lackerat utförande. Aluminiumkarmen erbjuds även med omfattning som klär in hela öppningen på ett tilltalande sätt och som underlättar montaget.

Dörren kan även beställas i rostfritt (EN1.4301) eller rostfritt syrafast material (EN1.4404). Alla karmar kan erhållas i matt borstat eller lackerat utförande.

Ett tredje alternativ är starka och funktionella stålkarmar, helsvetsade eller i 3-delad karm. Stålkarmen erbjuds i pulverlackerat utförande och kan på så vis anpassas till dörrmiljön. Lackeringen ger samtidigt karmen ett extra korrosionsskydd.

Samtliga karmtyper erbjuds även som öppningskarmar, för smygmontage samt i utföranden med foder på en, alternativt två sidor med anpassning till väggtjocklek.

Hitta enkelt din nya dörr!

Produkttyp

Användningsområde

Miljö

Brandklass

Ljudklass