×

Intresserad av Thermods produkter till ditt projekt?

Fyll i formuläret oss för att ställa dina frågor till oss. Vi kontaktar dig via mail eller telefon inom 24 timmar på vardagar!

0570 - 72 74 70 info@thermod.se

Dörrar för livsmedelsindustri

Thermod har under lång tid levererat dörrar till nordisk livsmedelsindustri. Vi har på nära håll sett den tuffa arbetsmiljön och är väl insatta i de hårda hygienkrav som ställs. Erfarenheten har lärt oss vad krävs av en dörr som placeras i denna tuffa miljö.

Thermods glasfiberdörrar har en slitstyrka överlägsen andra material och tål, med bibehållen finish, extrema förhållanden. Materialval och den sinnrika konstruktionen gör att du får en hygienisk dörr som tål stora påfrestningar och är helt okänslig för vatten. Att kunna tvätta hela dörren utan att vara rädd för att dörren tar skada är en självklarhet inom livsmedelsindustrin.

Vår flexibilitet och förmåga att kundanpassa är likaså viktig då dörrarna ofta ska infattas i befintliga väggöppningar eller förses med t.ex köttbaneurtag.

Några referenser

  • Findus Bjuv
  • Wernerssons Ost
  • Abba Seafood Kungshamn (Orkla Food Sverige)
  • Eriks Lallerstedt Såser
  • Arla Food
  • Atria Scandinavia

 

Antibakteriellt laminat

ThermoBac laminatet verkar över hela dygnet och har en livslängd på över 50 år. Silverjoner finns integrerat i laminatet och tar effektivt död på bakterier.

Thermobac - antibakteriellt

Att tänka på

  • Dörrarna mäste tåla daglig rengörning utan att skadas av vatten och rengörningsmedel.
  • Används basiska rengörningsmedel duger det i de flesta fall med en pulverlackerad aluminiumyta, men i vissa fall byts aluminiumkarmarna ut mot syrafast rostfritt stål t.ex. inom fiskindustrin.
  • Om truckar används måste pendeldörrar tåla påkörning av lastpallar eller truckgafflar. Polykarbonatdörrar eller isolerade pendeldörrar med sparkskydd och/eller stötbågar rekommenderas liksom robusta karmar och dörrblad.
  • För att underlätta varuhanteringen bör stora skjutportar för kyl- och frysrum förses med automatik. Automatiken styrs via tryckknappar, dragsnöreskontakter eller fjärrkontroll.
  • Automatiken ska kunna kommunicera med överordnade system för att temporärt stänga av förångarfläktar när personal befinner sig i frysutrymmet samt för att larma om dörren under lång tid befinner sig i öppet läge.