Genomtänk uppbyggnad ger rätt funktion

Ett samarbete med Thermod ger dig tillgång till dörrar av gedigen svensk kvalitet. Vi konstruerar och producerar skräddarsydda dörrlösningar till kunder över hela världen. Över femtio års erfarenhet har gett oss kunskapen som krävs för att erbjuda dörrar med en uppbyggnad som klarar de tuffa kraven från våra kunder.

Stabil och slitstark med attraktiv design

Bladet i våra dörrar tillverkas av glasfiberarmerad, genomfärgad polyester med en dörrbladskant av aluminium. Aluminiumkanten gör dörren stabil och vridstyv men också resistent emot hårda påfrestningar som stötar, hack och slag.

Dörrbladen fylls med CFC-fritt isolerande skum vilket ger dörren låg vikt och samtidigt den styvhet som krävs.

Ytskikt väljs utifrån miljön

Dörrens ytskikt anpassas utifrån vad dörren ska användas till. Valmöjligheterna är stora. Attraktiva alternativ är exempelvis rostri stålplåt eller olika typer av Formica-laminat med en stor variation sett till färger och mönster.

För att tillgodose arkitektoniska önskemål erbjuds också dörrar med matt ytskikt. Den matta ytan ger ett elegant intryck utan reflektioner och minskar risken för synliga repor.

Unikt för Thermods dörrar är möjligheten att använda ett laminat på dörrens utsida, ett annan på motsatt sida. Glasfiberlaminat på sidan som utsätts för väta och tufft slitage kan exempelvis kombineras med dekorativa Formica-laminat på motsatt sida.

Gemensamt för samtliga material är att de är okänsliga för väta och tål att rengöras ofta utan att ta skada.