Intresserad av Thermods produkter till ditt projekt?

Ställa dina frågor via formuläret nedan. Vi kontaktar dig inom 24 timmar på vardagar via e-post eller telefon!

Dörrar för medicinska miljöer

Medicinska miljöer innebär extrema krav på hygien, slitstyrka och – inte minst – driftssäkerhet. Här, mer än någon annanstans, måste man kunna lita på dörrens funktioner. Thermod möter kraven med specialutvecklade dörrar för till exempel sjukhus, laboratorier, läkemedelsindustri och djursjukhus.

Höga hygienkrav innebär att konstruktion och material måste bidra till att göra dörren lätt att hålla ren. Dörren måste kunna tvättas ordentligt och spritas/saneras utan att materialet påverkas eller att produkten skadas.

Ideliga förflyttningar av patienter och utrusning innebär samtidigt hårt slitage på ytskikten. Dörren måste därför vara stryktålig och stå emot stötar och slag.

Våra röntgendörrar har samma hygieniska egenskaper som övriga hygiendörrar men dessutom ett effektivt skydd mot röntgenstrålning. Röntgendörren har bly integrerat i både karm och dörrblad och hindrar på så vis spridning av skadlig strålning.

Hermetiska dörrar - skjutdörrar eller slagdörrar - monteras i miljöer med höga täthetskrav som t.ex karantänsäkrade miljöer. Dörren har en konstruktion som säkerställer tätning runt om hela dörrbladet.

 

Hitta enkelt din nya dörr!

Produkttyp

Användningsområde

Miljö

Brandklass

Ljudklass