Glasfiberdörrar till Lerøy Seafood

Lerøy Seafood Group är en av världens ledande fisk-och skaldjursproducenter. Företaget – och dess nära 5 000 anställda – fångar, bearbetar och distribuerar fisk och skaldjur till butiker, restauranger, matsalar och hotell i över 80 länder.

Lerøy Midt Belsvik produceras smolt – småfisk – som används inom koncernens övriga grenar. Anläggningen, som har sitt säte i Heims Kommune längs den norska västkusten, investerar nu nya faciliteter för att öka sin kapacitet. Fullt utbyggd kommer den nya fabriken att mäta ca 15 000 kvadratmeter och gå få från en produktionsvolym på 1 100 ton till över 6 000 ton.

Thermod har, via huvudentreprenören Stjern Entreprenør AS, fått förtroendet förse den nya fabriken med glasfiberdörrar. Totalt rör det sig om 35 dörrar fördelat på branddörrar (EI₁30 Sa S₂₀₀), hygiendörrar och våt-/hygiendörrar ID. 

– Att livsmedelsindustrin är ett av våra högst prioriterade segment gör samarbetet med Lerøy Seafood och Stjern Entreprenør extra glädjande, säger Tobias Nordlind, säljare på Thermod med ansvar för norska marknaden. Det är i dessa miljöer som glasfiberdörrens egenskaper och styrkor kommer bäst till pass.

Dörrarna levererades i början av oktober och installation pågår.

Publicerad 30 Dec 2021

Fler nyheter