GIH-Badet 2016-02, bild av i99pema

Montering av Thermods dörrar på GIH-badet

I dagarna har ett flertal av Thermods dörrar installerats på GIH-badet i Stockholm som för närvarande renoveras.

GIH-badet är en del av anrika Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. Ett flertal dörrar från Thermod har redan installerats och fler är på väg. Dörrarna används till WC-grupper, omklädningsrum och diverse andra utrymmen.

Installationen på GIH-badet speglar på ett utmärkt sätt Thermods samverkan med byggare och installatör.

Niklas Carlsson, Projektledare Team Guardab

” Det första man slås av är hur lite karmarna och dörrbladen väger. Det uppskattas av montörerna, då arbetet inte blir fullt så påfrestande för dem. Med undantag av branddörrarna klarar en montör av att montera en dörr på egen hand utan extra bärhjälp. 

Ofta när dörrkarmar väger lätt kan de uppfattas som rangliga. Så är dock inte fallet med Thermods Karmar. De är överraskande vridstyva och robusta trots att de väger så lite. Det gör dem smidiga att jobba med.

Vi uppskattar också att förpackningar och dörrar kommer tydligt uppmärkta. Då går det fort och lätt att hitta rätt. Eftersom karmarna är färdigmonterade och dörren redan sitter i karmen är det bara att montera "paketet" i väggöppningen och justera rätt.

Montagebrickorna som monteras i öppningen mot kaklet är riktigt smarta. Tack vare dem kommer skruven längre in i väggen utan att montörerna behöver oroa sig för att det skall bli sprickor i kaklet.

Allt tyder på en riktigt genomtänkt produkt, både för användningsområdet och för monteringen.

Thermod har också gett oss bra support. När det har behövts har de till och med kommit till arbetsplatsen rett ut de frågetecken vi haft.

Det har så här långt varit ett alltigenom smärtfritt och smidigt jobb.”

Peter Wahlström, Platschef Byggnadsfirman Viktor Hanson AB

Dörrar från Thermod var föreskrivna i projektplanen från Akademiska Hus.

Tidigt i projektet gavs vi möjligheter till en projektgenomgång med Thermod. Eftersom vi aldrig har byggt badhus tidigare har Thermods erfarenhet inom området varit värdefull.

Vi fick tillfälle att se produkterna men också veta hur de ska monteras. Jonas från Thermod har därefter varit här flera gånger för att ge råd och gå igenom lösningarna med oss. Ofta monterar vi dörrar själva men i det här fallet bad vi Thermod att hjälpa oss med monteringen, vilket de har gjort genom Team Guardab. Allt har fungerat mycket bra.”  

Renovering GIH-badet

Jonas Green, Försäljningschef Thermod

"Från Thermods sida är vi glada över att ha fått vara med tidigt i GIH-projektet. Det gör det lättare att få till ett smidigt produktionsflöde. Vi kan också i tid förklara och förhindra problem som kan uppstå på arbetsplatsen.

Tidigt engagemang är extra viktigt i tuffa miljöer som kräver specialanpassningar av produkterna. I det här projektet har vi till exempel använt oss av våra badhusgångjärn, som klarar av salt och klor. I GIH-fallet har vi också bidragit till att man i förväg tagit ut hålmått för infästningsbrickor.

Dörrmontaget är normalt sett inte en del av vårt arbete men vi märker allt oftare att kunder ber om hjälp, i synnerhet när montaget ska utföras i krävande miljöer. Vi har därför inlett ett samarbete med Team Guardab i Stockholm. Vi är samtidigt på jakt efter fler samarbetspartners för att kunna erbjuda hjälp med montering över hela Sverige.

Femtio års erfarenhet från vitt skilda miljöer gör oss också till ett värdefullt bollplank i planeringsfasen. Vi bidrar allt oftare med problemlösningar och support både till konstruktörer och arkitekter."

Niklas Team Guardab Jonas Green, Thermod
Niklas Carlsson, Team Guardab Jonas Green, Thermod

 

"GIH-badet_2016_02" av i99pema är licenserad genom CC BY-SA 4.0

Publicerad 8 Mar 2019

Fler nyheter