Röntgendörrar till moderna WCZD-sjukhuset i Poznań

Byggnationen av WCZD i Poznań är klar!

Flera institutioner kommer att flyttas till ett nytt barnsjukhus från flertalet ställen i Poznań. Sjukhuset är byggt av WARBUD S.A. och är en byggnad med en yta på över 30 000 kvm fördelat på sju våningar.

9 avdelningar och den första akutmottagningen i Wielkopolskie voivodeship för barn och ungdomar upp till 18 år. I det nya sjukhuset kommer mottagningsrum, bilddiagnostik, specialistkliniker, en operationssal med intensivvård och 350 enkelrum med badrum att infinnas.

Denna moderna anläggning introducerar patienter till en annan era av pediatrisk sjukhusvistelse i Polen.

Vid ingången till sjukhuset möts man av 3D-figurer i storformat som hänger upp i taket, en dykare åtföljd av fiskar och delfiner "simmar" ikapp. Grafik av fauna och flora dekorerar sjukhuskorridorens väggar medan operationssalar är dekorerade med glaspaneler med skogs- eller bergstryck.

Sjukhuset innefattar ett hotell, lekrum, en speciellt ljudisolerad föreställningssal med piano, moderna klassrum - en skola och dagis, bibliotek, kapell och en restaurang. En utomhuslekplats, bänkar och mycket grönska finns även på området.

Väl genomtänkta kommunikationsvägar.

Sjukhusbyggnaden består av två flyglar med goda kommunikationsvägar innehållandes trappor, breda korridorer och moderna hissar. 

Särskild uppmärksamhet har getts åt den interna kommunikationen vid utformningen av sjukhuset. Bredden på kommunikationsvägarna har anpassats till den förväntade trafikvolymen. Rätt anpassade dörrar är en viktig del av kommunikationsvägarna på vårdens enheter. Dörrens lämpliga bredd möjliggör fri, säker och framför allt kollisionsfri transport av sängar med patienter; som bör vara minst 1,1 m, och till operationssalar - minst 1,2 m.

Strålskydd är en mycket viktig del av utrustningen på sjukhusavdelningar och röntgendiagnostiklaboratorier. Rätt utvalt strålskydd gör det möjligt att skydda patienter, personal och intilliggande rum.

Var används strålskyddade dörrar?

Skydd av röntgenväggar och dörrar används på följande avdelningar av Greater Poland Children's Memorial Health Institute:

• Sjukhusakuten (ER) - ett rymligt och välplanerat utrymme utrustat med högkvalitativ livräddningsutrustning. På akuten är reaktionstid samt fri och säker kommunikation mycket viktigt. En viktig roll i god kommunikation utgörs av medicinska dörrar av lämplig bredd, utrustade med modern och pålitlig automation. På grund av behovet av att förse sjukhusakuten med utrustning för undersökningar vid patientens säng (analysator för kritiska parametrar, röntgenapparat vid sängkanten och en bärbar ultraljudsskanner) var det nödvändigt att använda radiologiska sköldar även i innerdörrar. Återupplivnings- och behandlingsrummet och det initiala intensivterapirummet ligger i anslutning till akuten.

• Avdelning för bilddiagnostik - omfattar moderna och ergonomiska endoskopilaboratorier och flera röntgenlaboratorier. På dessa avdelningar användes röntgendörrar med ett antistrålningsskydd. Huvuduppgiften för blyskölden som används i röntgendörren är att minska de doser som tas emot av personalen som använder röntgenapparaten men även av personer som vistas i angränsande rum.

Thermods röntgendörrlösningar tillämpas:

 Invändig dubbelöppnande röntgendörr, typ IDD, med radiologiskt skydd

Blyinsats: Pb = 0,5 mm, Pb = 1,0 mm och Pb = 2,0 mm

Förberedda hål i väggen: 1700x2100 mm tillät användning av dubbla dörrar med en storlek på 1690x2100 mm. Ett aktivt dörrblad med en optimal bredd på 1100 mm i passagen, och ett passivt blad på 400 mm.

Dörren är monterad på 4 gångjärn i rostfritt stål. Den övre delen av dörrbladet har förstärkts ytterligare för att kunna använda ytterligare utrustning. Ovanstående lösning användes på HED-avdelningen i endoskopilaboratoriet och i flera röntgenlaboratorier.

Automatisk röntgenskjutdörr typ SDID

Blyinsats: Pb = 0,5 mm, Pb = 1,0 mm

Förberedda öppningar i väggen: 1700x2100 mm tillät användning av skjutdörrar i verkliga dimensioner på 1670x2100 mm. Ythandtag användes på utsidan och insidan av dörren. Ytterligare täthet garanteras av den speciella tätningen av Thermod SDID-vingar. 

GEZE automatiska drivsystem och en beröringsfri närhetssensor användes för att styra de automatiska dörrarna, vilket garanterar den bästa kvaliteten på slutprodukten och de högsta prestandaegenskaperna.

Den ovan nämnda automatiska lösningen av Thermod användes på Akutmottagningen och den initiala intensivvårdsavdelningen.

Röntgendörr med ID-typ fönster

Blyinsats: Pb = 0,5 mm

Förberedda hål i väggen: 1300x2100 mm tillät användningen av enbladiga dörrar i måtten 1340x2100 mm. Dörren är monterad på 4 gångjärn i rostfritt stål. Dörrbladen är försedda med röntgenfönster på aluminiumram, måtten på blyrutor som används är 300x750 mm. Bågens övre del är förstärkt för GEZE automation.

Enbladig blydörr, ID-X

Blyinsats: Pb = 1,0 mm och Pb = 2,0 mm

Förberedda hål i väggen: 1000x2100 mm tillät användningen av enbladiga dörrar i måtten 1040x2100 mm. Dörren är monterad på 4 gångjärn i rostfritt stål.

Enkla röntgengångjärnsdörrar installerades i extrarum i röntgenlaboratoriet såsom toaletter och kontrollrum.

Alla sjukhusmonterade dörrar med Thermod strålskydd kännetecknas av följande design:

• DÖRRVINGAR av polyester förstärkt med massfärgad glasfiber och bladkanter av aluminium. Bladet är fyllt med lätt freonfritt polyuretanskum, kännetecknat av en lätt och styv struktur. Bladtjockleken är 40 mm.

• DÖRRKARMAR tillverkade av anodiserad aluminium, valfritt fästa på väggen på ena eller båda sidorna - motståndskraftiga mot vridning och slag.

• DÖRRENS RADIOLOGISKA LOCK är tillverkad av bly av lämplig tjocklek, beroende på avsedd användning, Pb = 0,5 mm, Pb = 1,0 mm, Pb = 2,0 mm, Pb = 3,0 mm, Pb = 4,0 mm, integrerad med bladet och ramen.

NYHET! Antibakteriella Thermod röntgendörrar - förutom deras skyddande funktioner har de även bakteriedödande egenskaper, vilket är en ytterligare fördel i denna miljö!

Publicerad 2 Jun 2022