Stark medvind för Thermods stålkarmar

Stålkarmar

Senaste månadernas turbulens i producentledet har orsakat obalans på den svenska dörrmarknaden. Under hösten och vintern har vi på Thermod därför upplevt en allt starkare efterfrågan på våra stålkarmar. Med egen produktion kan vi, med korta ledtider, uppfylla våra kunders önskemål.

Stålkarmen - som är ett av flera bland Thermods karmalternativ - erbjuds i första hand beställare inom sjukvård, offentliga miljöer, skolor, industri och lager.

– Det känns naturligtvis positivt att både nuvarande och nya kunder efterfrågar våra stålprodukter, säger Torbjörn Johansson, Thermods VD. Extra skönt är att fullt ut kunna nyttja erfarenheten vid vår polska produktionsanläggning, där vi producerar mycket i stål. Stålkarmar är en betydligt större produkt i Europa, än här i Sverige.

I JÄMFÖRELSE MED ANDRA MATERIAL har stålkarmen flera fördelar. Karmen är stabil, stryktålig och kan erbjudas till bra ekonomi. Stålkarmen ger också större möjligheter att utformas efter specifika önskemål.

– Vårt standardutbud är brett och rymmer lösningar för flertalet tillämpningar, fortsätter Thorbjörn Johansson, Med egen R&D-avdelning kan vi dessutom erbjuda flexibilitet och möjligheter att anpassa konstruktionen efter kundunika krav.

Stålkarmen är en stor produkt inom offentliga miljöer där kraven på hållbarhet och stöttålighet är höga. Ett vanligt användningsområde är sjukvården där stålkarmen - liksom rostfria karmar - kan anpassas för användning i t.ex laboratoriemiljöer. Vid önskemål kan stålkarmen även erbjudas med antibakteriell behandling.

Offentliga omklädningsrum och toaletter är ytterligare områden där stålkarmar är vanliga.

KARMARNA ÄR OFTA FÄRDIGMONTERADE i fabrik vilket underlättar montaget. Som alternativ erbjuds även 3-delade varianter. Vid helsvetsade karmar är även mot fodret helsvetsat.

Thermods karmar tillverkas för två olika montagesystem. Vid montage i byggvägg, Leca, prefab mm är karmarna redan från fabrik försedda med karmskruv – typ Adjufix – för snabbt och enkelt montage.

Vid installationer i panelväggar/sandwichpaneler – vid t.ex kylrum – erbjuds ett panelmontage-system som innebär att karmen monteras med skruv från foder in i vägg för ett enkelt och säkert montage.

HUR LÄNGE HÖGTRYCKET KOMMER ATT BESTÅ vet i dagsläget inte Torbjörn Johansson.

– Vi jobbar hårt och målmedvetet för att kunna tillgodose våra beställares önskemål. Vår produktion har hög kapacitet och än så länge klarar vi med, korta ledtider, efterfrågade volymer utan problem.
 

Till våra stålkarmar »

 

Produktion av stålkarmar

Publicerad 14 Dec 2018