Thermod lanserar PIR-dörrar för den europeiska marknaden

Isolering med PIR – fast polyuretanskum – lyfts fram som ett attraktivt alternativ inom allt fler områden. PIR har egenskaperna som på flera punkter skiljer sig mot andra isolationsmaterial. Som pionjär på marknaden lanserar Thermod, med leveransstart nu i november, en serie dörrar med PIR-isolering. 

PIR ger andra egenskaper 
PIR (polyisocyanurat) är ett fast polyuretanskum med slutna celler. Materialet har egenskaper – bland annat termiska – som gör det lämpligt som isolering i olika typer av konstruktionsmaterial och paneler. 

Jämfört med PUR - som är det idag mest använda isoleringsmaterialet – har PIR en högre isolationseffektivitet, vilket möjliggör tunnare konstruktioner i trånga utrymmen. PIR skiljer sig också från PUR i fråga om brandpåverkan. 

Dörrar med PIR-isolering 
För att möta ett allt starkare krav från marknaden introducerar vi under hösten dörrar med PIR-isolering. I ett första steg introduceras kylrumsdörrar, frysrumsdörrar och pendeldörrar för kunder inom livsmedelssektorn i Sverige, Norge och övriga Europa. 
– Dörrar med PIR-isolering har varit under diskussion länge, säger Torbjörn Johansson, Thermods VD. Glädjande nog har vi nu nått ända fram och kan i vår egen fabrik tillverka kyl-, frys och pendeldörrar för exempelvis livsmedelsindustri, restauranger och storkök. 

Thermods PIR-dörrar är redan under produktion och kommer att kunna levereras från och med november. Dörrarna presenteras för intresserade kunder i samband med den kommande byggmässan Bygg Reis Deg i Lillestrøm 20-23 oktober. 

Publicerad 13 Oct 2021

Fler nyheter